Aandoeningen

Bloedonderzoek

Bloedonderzoek

Er zijn vele redenen te noemen waarvoor bloedonderzoek noodzakelijk kan zijn. Veelal wordt dit gedaan om meer informatie te krijgen over de gezondheidstoestand van het dier. Het blijft nu eenmaal moeilijk om `in` het dier te kijken.

Meest voorkomende onderzoeken

De meest voorkomende bloedonderzoeken kunnen wij in de kliniek uitvoeren. Wij hebben de beschikking over verschillende bloedanalyse-apparaten. Deze apparaten meten bepaalde waardes in het bloed waaruit de arts een diagnose kan stellen. Met name de nier- en leverwaarden, maar ook het glucosegehalte worden vaak bepaald.

Er zijn zoveel onderzoeken mogelijk dat het voor ons onmogelijk is alles in de kliniek te onderzoeken. Moeten er grotere onderzoeken uitgevoerd worden, dan wordt het bloed naar een extern laboratorium opgestuurd. In het laboratorium wordt dit vervolgens onderzocht en de uitslag wordt direct naar de kliniek verzonden en vaak automatisch gekoppeld aan het dossier van uw huisdier.

Preventief bloedonderzoek

Vaak wordt er pas een bloedonderzoek gedaan als het dier klachten heeft. Onder preventief bloedonderzoek verstaan we onderzoek om deze problemen voor te kunnen zijn. Hierbij kan gedacht worden aan ouderdomskwalen, zoals nier- en leverproblemen. Mochten er aanwijzingen te vinden zijn in het bloed dat het verstandig is om hier maatregelen voor te treffen, dan kunnen grotere problemen voorkomen worden.

Pré-anesthetisch

Naast het preventieve bloedonderzoek kan er ook gedacht worden aan pré-anesthetisch bloedonderzoek. Dit bloedonderzoek kan gedaan worden voordat het dier onder narcose (anesthesie) wordt gebracht. Er wordt gekeken of met name de nier- en leverfunctie voldoende is om het dier veilig onder narcose te brengen. Op deze manier zorgen we er samen voor dat het risico tijdens en na de narcose zo laag mogelijk blijft.

Onze dierenartsen staan voor uw dier(en) klaar

24/7 bereikbaar

Eigen laboratorium

Complete zorg voor uw dier(en)

Alle kennis in huis

Scroll naar boven